Keith Floyd – En minnesmiddag
Det kändes naturligt att göra en middag i Floyds anda när han nu trillat av pinn. Stämningen var på topp och kvällen såg ut så här:
Bagna Cuda / Canaletto Primitivo , Puglia
(från Piemontesiska: het sås)
En härlig inledare istället för chips och dipp. Bagna Cudan bestod av vitlök, sardeller, persilja och citron som smältes samman med olivolja och smör. I detta doppades rustikt bröd och selleristjälkar.
Rätten fick överlag högt betyg ( 4,4,4+ samt en 5:a!) och det fanns egentligen inte mycket att tillägga. Klassiska smaker helt enkelt. Pierre älskar (liksom jag) vitlök och sardeller. Mats tyckte att den var lite för smörig. Vinet var kanon!
Jag som är en chiliälskare skulle gärna vilja ha med lite habanero, vilket kanske skulle få fram lite bett i rätten, Mats.
Moules marinières / Bestheim Pinot Blanc Alsace
Inga konstigheter här: lök, vin, musslor, ett uns chili, citron, persilja och en skvätt grädde.
Även här blev betygen höga (4:or och 5:or) men sen verkar musslor vara FROM´s favorit. Det är ju svårt att misslyckas med dessutom.
Pierre: Fantastiskt! Suveränt! Min typ av mat!
Andreas: Bra mat! Bra vin!
Mats: En gudomlig rätt!
Rödspätta Grenoblaise
Hel fisk med smör, kapris, rödbetor, citron och knaperstekt fläsk
Fick inget höjdar betyg (3:or). Kommentarerna förklarar!
Pierre: Fantastisk rätt, dock fel fisk. Alldeles för lös i köttet!
Mats: Mycket löst kött. Kan inte ta åt mig rätten…
Jag får väl instämma där. Köttet var löst och resulterade i en enda sörja. Men gott; Tveklöst! Det är riktigt klassiska smaker.
Summa summarum; En mycket lyckad och trevlig kväll! Tack alla inblandade! Väl mött!
Vi ses igen den 26/12. Då är Pierre värd. Undrar just vad han skall koka ihop…
Christoffer / Floydkvällens Värd
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar