Recept.25 små steklökar smör till stekning, 2msk råsocker 1msk rökt chili pure[chipotle] 2dl rödvin 1dl balsamvinäger,2 vitlöksklyftor hackade salt o peppar.
Potatismos.600 g mandelpotatis 2-3 dl mjölk värmd,100 g smör salt o peppar 1 tsk riven muskotnöt.
4 portioner.1 msk hel svartpeppar 1 msk havssalt 1 tsk gula senapskorn 800 g älgfile skuren i 4 tjocka puckar [som tournedos] smör till stekning 300 g bladspenat och thaibasilika.
Skala löken men bara det yttersta skiket.Stek den lätt gyllene i en vid kastrull med lock.Blanda ner socker , chili,vin,vinäger,vitlök och låt det hela puttra under lock tills löken känns klar.Ta då av locket och koka ihop till en sirapsliknande sås.Salta o peppra.
Koka potatisen i en liten mängd lättsaltat vatten tills den går sönder. Mosa den med en potatisstöt,blanda ner varm mjölk,smör och kryddor ,vispa till ett luftigt mos.
Krossa svartpepparkorn,salt och senapskorn i mortel och rulla yttersidan av portionsstyckade köttbiten i blandningen.Bryn först i het panna,sänk värmen och efterstek tills köttet är medium [rosa inuti]ca 5-6 minuter per sida.
Woka spenat och thaibasilika helt kort och fördela på tallrikar.Lägg köttet på grönsaksbädden,garnera med steklöken och ringla såsen runtom.Lägg till sist det heta potatismoset i en sträng på tallriken och servera.Smaklig spis Mats.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar